03.03.13

Світ навколо нас - Марс

 Як виглядає Curiosity з орбіти Марса?



   Орбітальний зонд MRO (Mars Reconnaissance Orbiter) продовжує фотографувати Червону планету. Йому вдається робити світлини з найбільшою роздільною здатністю. Ніщо не може сховатися від його пильного зору – навіть марсохід  Curiosity .

Розглядуючи світлини з Марсу – практично мертві ландшафти – не перестаєш дивуватися різноманітності поверхні планети. Дивлячись на фото, уявляєш собі як в далекому минулому Марс був окутаний атмосферою та по його поверхні протікали численні ріки, можливо водяні. На планеті  то тут, то там з’являлися гігантські вулкани, змінюючи ландшафт Червоної планети. Однак це було дуже давно. Планета позбулась своєї атмосфери, висохли ріки та струмки, утворились численні піщано-кам’яні  пустелі, на яких тепер видно численні рани космічного масштабу – метеоритні кратери.
 


Марсохід  Curiosity на 157 день свого перебування на Марсі. На світлині бачимо його ліворуч, де він недавно бурував скальну породу планети. Через все фото можна побачити історію пересування людського творіння через планету.

Фото: NASA/JPL/University of Arizona
Марсіанське ельдорадо

Можливо це було руслом ріки.
Фото: NASA/JPL/University of Arizona


Марсіанський кратер

Марсіанське плато

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...