31.12.14

WR 104 - зірка смерті

  Зірка смертi 




Спіраль WR 104 дивиться на нас.

У сузір’ї Стрільця чатує на нас справжня зірка смерті. Її виявили астрономи з сіднейського університету. Вчений Peter Tuthill встановив, що в подвійній системі WR 104   в недалекому майбутньому спалахне наднова, що призведе до потужнього γ-спалаху. WR 104  відалена від нас на відстань 8 000 світлових років, що по космічному  масштабі - зовсім близько. Одна із зірок має дуже високу температуру і світимість, і як показують дані Peterа Tuthillа, з великою ймовірністю, доживає свій вік. При спалаху наднової, такого класу зорі, викидають в космічний простір свою оболонку-атмосферу, а їх ядра коллапсують до стану чорної діри. Внаслідок такого процесу виділяється надпотужне γ-випромінювання - два потоки високої енергії. За висновками астрономів, один із таких потоків буде спрямований просто на Землю, повідомляє   The Astrophysical Journal.

WR 104

Гама-промені, долетівши до нашої планети, зруйнують її озоновий шар, потім змінять склад нашої атмосфери, що неминуче приведе до загибелі майже всього живого.


Таке вже траплялося з нашою планетою майже 400 000 млн років тому. Доказ – загибель 90% всіх видів живих організмів.


Оскільки потік γ-квантів прямуватиме до нас із швидкістю світла, то часу на підготовку не буде, оскільки попередити нас нікому.

Коли це відбудеться?



Зірка Вольфа-Райе  пошле до нас смертельний промінь вже найближчим часом: в час від 100 до 100 000 років. Саме це може стати для нас кінцем світу, адже  WR 104  на закінченні свого світного життя за 1-2 хвилини випомінить стільки енергії, скільки її випромінює наше Сонце за 10 млрд років.
Схема руху подвійної зірки - вбивці.


WR 104: Найгірший сценарій для Землі


Доцільно прочитати:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...