04.04.13

Астрономічна подія тижня

 Світлина дня: Комета C/2011 L4 (PANSTARRS) та Туманність Андромеда 

Комета  C/2011 L4 (PANSTARRS) та туманність Андромеда. Світлина Пала Смілика.



Комета C/2011 L4 (PANSTARRS) продовжує мандрувати північною півкулею небесної сфери. На даний момент вона наблизилась до Туманності Андромеди, утворивши з нею фантастично красиву пару астрономічних об’єктів.

Андромеда – Галактика місцевої групи галактик, куди входить Чумацький Шлях, Велика та Мала Магеланові Хмари, Галактики Трикутник та інші. Туманність Андромеда – найбільш віддалений космічний об’єкт, який можна ще спостерігати неозброєним оком. Це велика спіральна галактика, розміщена на відстані 2,5 мільйонів світлових років від Землі. Туманність Андромеди містить в 1,5 рази більше зірок, ніж наша Галактика, і тримає першість серед найбільших галактик Місцевої Групи Галактик.


На даний момент часу, коли комета C/2011 L4 (PANSTARRS)  наблизилась до Андромеди, обидва небесні об’єкти повстали перед астрономами у всій красі.

Цікавим є хвіст комети, котрий нагадує розкритий хвіст павича. Його довжина в 15 раз перевищує діаметр Сонця. Дякуючи йому, комета C/2011 L4 (PANSTARRS) є найбільшим тілом Сонячної Системи.

На світлині бачимо, що візуально комета за своїми розмірами співмірна з розмірами Галактики Андромеди.



 
Доцільно прочитати:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...