02.01.20

Квадрантіди

Перший метеорний потік Нового року!

3-4 січня спстерігатимемо 
максимум активності метеорного потоку Квадрантіди. 
Прогнозоване зенітне годинне число (ZHR) 120.





Квадрантіди - перший потужний метеорний потік Нового року!


У найближчі вихідні досягне максимуму активності метеорний потік Квадрантіди. Він був породжений невеликим астероїдом 2003 EH1, який, можливо, є виродженою кометою.

Даний метеорний потік зазвичай має один вузький максимум тривалістю всього кілька годин і тому його важко передбачити. Цього року Міжнародна метеорна організація прогнозує, що максимум активності може статися 4 січня в районі опівночі. Очікується до 120 метеорів на годину, на темному незасвіченому міськими вогнями небі.

Радіант Квадрантіди (точка з якої вилітають метеори) знаходиться в сузір'ї Волопас, недалеко від кордону з сузір'ям Дракон, і піднімається вище за все над горизонтом після півночі ближче до ранку. Швидкість входу метеорів в атмосферу становить 41 км / сек, проти 59 км / сек у Персеїд. 




Чи заважатиме Місяць спостереженню даного метеорного потоку у 2020 році?
Місяць у фазі 0,56 зайде за горизонт близько опівночі, тому умови для його спостереження метеорного потоку КВАДРАНТІДИ складуться ідеальні!

Як помітити зорепад і встигнути загадати бажання:)
Щоб встигнути загадати бажання під час метеорного потоку, намагайтеся дотримуватися простих рекомендацій. Вони допоможуть вам застати прекрасне видовище і не втратити можливості виконати мрію. Ось кілька простих порад:

  • спостерігайте за потоком метеорів під час його піку;
  • вирушайте в місця, де освітлення мінімальне, наприклад, за місто;
  • заздалегідь продумайте своє бажання, щоб воно було коротким і змістовним;
  • стежте за прогнозом погоди, щоб метеоумови не завадили вам.


 Вдалих спостережень!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...