06.05.19

ВСЕСВІТ - 7 500

NASA: детальна світлина Всесвіту
Найглибший Всесвіт

Астрономи NASA поділилися найбільш детальним зображенням Всесвіту: воно складається з 7500 світлин, котрі телескоп Hubble знімав протягом останніх 16-ти років. На світлині присутні більш як 265 тисяч галактик, при роздільній здатності 20 791 на 19 201 пікселів.

Космічне агентство назвало світлину «книгою з історії галактик», оскільки на ній показані зоряні системи, які сформувалися через лише 500 мільйонів років після Великого вибуху (13,3 мільярдів років тому).

Оцініть працю вчених з відео NASA... 


Credits: NASA, ESA, G. Illingworth (University of California, Santa Cruz) and G. Bacon (STScI)




Найменші та найдальші галактики - це лише одна десятимільярдна частка яскравості того, що може бачити людське око. Еволюційна історія Всесвіту також висвітлена в цьому одному надзвичайному погляді. Світлина - портрет показує, як галактики змінюються з часом, будуючи себе, щоб вирости до розміру гігантських галактик. 


«Спадщина Хаббла», також поєднує в собі спостереження, проведене кількома глибинними дослідженнями телескопа, включаючи екстремально глибоке поле (XDF), "найглибший" погляд на Всесвіт. Діапазон довжин хвиль - від ультрафіолетового до інфрачервоного.

Відео починається з погляду тисяч галактик в "ультра глибокому" полі Хаббла і повільно зменшується, щоб виявити велике поле Хаббла, що містить понад 265 000 галактик.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...