18.09.13

У міжзоряному просторі

Вояджери-1 та 2 у міжзоряному просторі!

Місця перебування космічних зондів "Вояджер1" та Вояджер 2"


Повідомлення про те, що «Вояджер-1» імовірно вже перетнув межу Сонячної системи з’явилися ще рік тому.  Але науковці, які працюють з даними, що надходять від космічного апарата, були обережними з остаточними висновками. І хоча третьої ознаки (зміни напрямку навколишнього магнітного поля) перетину межі й зараз ще немає, команда «Вояджер-1» дійшла висновку — космічний апарат вийшов у міжзоряний простір.



Нагадаємо, що 1977 р. було запущено два космічних апарати («Вояджер-1» і «Вояджер-2») з метою дослідження планет-гігантів Сонячної системи. Виконавши завдання, обидва зонди попрямували на околицю нашої планетної системи. Оскільки вони мають відмінні траєкторії, то перший вже перетнув її межу, а другий має це зробити незабаром.


Нині «Вояджер-1» перебуває на відстані приблизно 18,4 млрд км від Землі, що в 123 рази більше, ніж відстань від Землі до Сонця. Попередні оцінки вказують на те, що джерело енергії буде підтримувати апарат в робочому стані до 2025 року. Дослідники вважають, що перебування космічного апарата в міжзоряному просторі може принести багато інших цікавих результатів.


За інф. з сайта www.space.com






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...