19.04.21

Це відбулося...

Мінігелікоптер NASA "ВИНАХІДЛИВІСТЬ" 
здійснив перший політ на Марсі


Перший політ на іншій планеті вже став історією


Безпілотний мінігелікоптер Національного управління США з аеронавтики та дослідження космосу (NASA) Ingenuity (“Винахідливість”) здійснив перший випробувальний політ на Марсі. Про це можна було спостерігати у прямому етері в понеділок, 19 квітня 2021 року.

Літальний "гелікоптерчик" здійснив успішний політ – зависання над поверхнею Червоної планети на висоті близько трьох метрів, та здійснив акуратно посадку на поверхню Червоної планети. Вперше людство зробило вагомий крок у дослідженні атмосферного простору іншої планети.

Під час польоту на мінігелікоптері працювали камери. Також процес знімав із відстані марсохід Perseverance (“Наполегливість”).  При цьому НАСА одразу отримала дані і підтвердження телеметрії. Вона засвідчила, що апарат дійсно здійснив успішний підйом, протримався над поверхнею і успішно сів.

Чорно-біле фото Ingenuity над планетою та його тінь...


Майже двокілограмовий мінігелікоптер коштував НАСА близько $85 млн і вважається підтвердженням концепції, яка може здійснити революцію у дослідженнях космосу. 

Зауважу, що гвинтокрил Ingenuity (“Винахідливість”) має український слід. Український інженер з Каліфорнії ІГОР ПАНЧЕНКО - один з розробників мінігвинтокрила для польотів на Марсі. Своєму успіхові він завдячує викладачам київського авіаційного технікуму, де отримав освіту.






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...