05.12.12

«Вояджер-1»

«Вояджер-1» залишає Сонячну систему.
Тріумф американської космонавтики

Сонячна система та американські дослідницькі зонди.

Міжпланетний автоматичний зонд "Вояджер-1" (Voyager 1) увійшов до нової області на межі Сонячної системи і після її перетину вийде в міжзоряний простір. Про це повідомила в понеділок Лабораторія реактивного руху NASA в Пасадені (США), де був побудований "Вояджер-1" і звідки ведеться управління його унікальною експедицією. 


У прикордонному регіоні Сонячної системи силові лінії магнітного поля Сонця з'єднуються з силовими лініями магнітного поля міжзоряного простору. Учені вважають, що ця область знаходиться в межах нашої планетної системи, оскільки напрям ліній магнітного поля там такий же, як і в інших областях на шляху зонду. Передбачається, що коли "Вояджер-1" вийде за межі Сонячної системи, напрям ліній магнітного поля зміниться. 

"Поки "Вояджер-1" все ще знаходиться в просторі Сонячної системи, проте це остання частина його шляху в міжзоряний простір. Він може потрапити туди вже через декілька місяців ", – заявив на науковій конференції в Сан-Франциско (США) Едвард Стоун, що бере участь у проекті "Вояджер". 

"Вояджер-1", запущений у космос в 1977 році, зараз знаходиться на відстані більше 18 млрд км від Сонця. Він рухається зі швидкістю 17 км на секунду і може стати першим в цивілізації космічним апаратом, що вийшов за межі Сонячної системи в міжзоряний простір. Зонд здолав на декілька мільярдів кілометрів більше, ніж його "близнюк" "Вояджер-2", і є посланцем людства, що відлетів рекордно далеко від рідної планети. За 35 років зонди зробили фотографії Юпітера та Сатурна, а також дозволили вченим дізнатися більше про Уран і Нептун.

Найвіддаленіший від Землі рукотворний об'єкт - апарат, який досліджує глибини космосу ось вже більше 35 років, - зможе передавати інформацію ще років з тринадцять. Заради цього менеджери місії вимкнули один з пристроїв на борту зонда.




Доцільно прочитати:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...