29.12.13

Всесвіт...

Всесвіт: відображення протистоянння добра та зла.

просто фото
 фото  Адама Блока – астрофотографа та викладача астрономії
Трохи лякаючого та моторошного виду фотографії надає тліюче червоне світло і розташована ліворуч зірка. За словами Адама, саме це надає схожості світлині з біблійним протистоянням пекла і раю, добра та зла.

Ш2–64 – емісійна туманність в сузір’ї Змії. Туманність представлена ​​під 64-м пунктом в каталозі 312 об’єктів, складеним американським астрономом Стюартом Шарплесс в 1959 році (2 – е видання). На фотографії вона чітко видна в червоній області у напрямку до правої нижньої частини знімка. Облік іонізованого газу і пилу підсвічується яскравим випромінюванням новонароджених зірок, розташованих поруч. Саме в ньому відбуваються процеси утворення зірок, а причиною такого яскравого світіння є дуже гарячі молоді зірки, що знаходяться в самому центрі туманності. Завдяки неповністю матовому кольору видно, що воно знаходиться у напрямку до верхньої лівої частини фото, далі від галактики, де трохи розходиться.

Яскрава зірка зверху зліва, за словами автора, – найближчий до Землі об’єкт сузір’я, але все ж таки знаходиться на величезній відстані від нас, через що навіть в саму сприятливу ніч її не вдасться побачити неозброєним оком. Але за хмарами газів і пилу знаходиться ще безліч зірок.

Туманність SH2 – 64 – справжнісінька колиска новонароджених зірок, і розташована на відстані від однієї до двох тисяч світлових років від Землі, тому побачити їх можна лише за допомогою потужних космічних телескопів.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...